Δευτέρα 16 Απριλίου 2007

Ψήφισμα ενιαίου συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων τμ. Φυσικής Α.Π.Θ.

Μάρτιος 26, 2007

Ένας μικρός αριθμός φοιτητών κυρίως από το Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου έφτιαξαν την «Ελληνική Φοιτητική Ένωση Φυσικής (ΕΦΕΦ)».
Οι φοιτητές αυτοί κατοχύρωσαν νομικά την ονομασία, έφτιαξαν καταστατικό και δραστηριοποιούνται τόσο πανελληνίως όσο και στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χώρο. Ο αριθμός των μελών αυτής της «ένωσης» δεν ξεπερνά τους 400 σε σύνολο χιλιάδων φοιτητών φυσικής, εκ των οποίων πολλά από τα μέλη δεν είναι ούτε φοιτητές Φυσικής (πχ κτηνίατροι κτλ). Παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως εκπροσώπους όλων των Ελλήνων Φοιτητών Φυσικής, αποκτώντας αποκλειστική συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και επιστημονικούς φορείς. Επίσης, κάνοντας μεγαλεπήβολα σχέδια επιθυμούν να εξασφαλίσουν υψηλή κρατική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Ζητούν ακόμη, ως επίσημος αναγνωρισμένος φορέας, να εκφέρουν γνώμη για την κατάσταση στον ελληνικό πανεπιστημιακό χώρο στο ελληνικό και ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Επιδιώκουν να αντικαταστήσουν κάθε νόμιμο φοιτητικό σύλλογο τμήματος φυσικής.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι ουδέποτε ενημερωθήκαμε για την πρόθεση σύστασης τέτοιας ένωσης. Δεν επιθυμούμε τη σύσταση καμίας τέτοιας ένωσης, πόσο μάλλον της συγκεκριμένης. Εκπρόσωποι των Φοιτητών Φυσικής και των Μεταπτυχιακών και Υποψήφιων Διδακτόρων είναι μόνο οι αντίστοιχοι Φοιτητικοί σύλλογοι του κάθε τμήματος τόσο στην πολιτική δράση όσο και στην επιστημονική. Δεν αναγνωρίζουμε κανέναν ο οποίος δηλώνει ότι εκπροσωπεί εμάς και γενικά του Φοιτητές Φυσικής που σπουδάζουν στην Ελλάδα, Έλληνες και αλλοδαπούς.
Απαιτούμε την αλλαγή της ονομασίας της ομάδας αυτής και την αλλαγή των άρθρων στο καταστατικό της, έτσι ώστε να εξηγεί πλήρως τι είναι και ότι εκπροσωπεί μόνο τα μέλη της. Απαιτούμε να δηλώσει δημόσια τόσο στην Ελλάδα όσο και στους επιστημονικούς φορείς που συμμετέχει ότι εκπροσωπεί μόνο τα μέλη της και όχι τους Φοιτητές Φυσικής στην Ελλάδα.
Σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Φοιτητικούς Συλλόγους Φυσικής στην Ελλάδα και τα πανεπιστήμια, θα διεκδικήσουμε με κάθε μέσο τις απαιτήσεις μας. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα που απορρέει από τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ΤO Δ.Σ. TOY ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΤΜ. ΦΥΣΙΚΗΣ Α.Π.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: